Gleden med å løpe/»Runners high»

Jeg er ikke noen atlet, heller ikke noen stor idrettsutøver. Jeg er tvertimot ganske lat og bedagelig. Jeg har aldri gjort det bra i lagidrett eller stått frem som noe talent på utallige idrettsarrangementer på skolen. Konkurranseinstinktet er ganske fraværende når det gjelder idrett.  Men jeg har funnet en idrett som gir meg stor glede; LØPING.

Jeg kjenner en glede med løping fra første skritt. Det er noe som kalles «Runners high». En følelse av lykke eller løpe-rus som kan utløses en halv time inn i løpeturen. Denne følelsen har jeg ofte kjent. En følelse av at kroppen yter maksimalt- og kroppen finner den perfekte rytmen mellom pust og løping. Hvis denne følelsen oppleves mens du i tillegg løper i et flott landskap, kjenner lukt av naturen, kjenner at håret bølger i vinden så er det en fantastisk følelse.

Jeg har aldri kjent denne følelsen ved andre idrettsaktiviteter, men kun ved løping. Det er kanskje derfor jeg liker å løpe veldig godt. Det passer meg vedlig godt å ikke konkurrere med noen andre enn meg selv og min egen klokke.

“I always loved running / it was something you could do by yourself, and under your own power. You could go in any direction, fast or slow as you wanted, fighting the wind if you felt like it, seeking out new sights just on the strength of your feet and the courage of your lungs.”Jesse Owens

Ha en flott uke 🙂 Lene med joggesko

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *