Motivert??

Jeg leste i avisen at i forhold til trening så har menn ofte  indre motivasjon mens kvinner har ytre. Menn trener altså mest for treningens del og for gleden en treningsøkt gir mens kvinner trener for feks å slanke seg, få finere kropp  eller å være trendy.

For å få til trening fast over lang tid så må man være indre motivert.

 

 

I følge førsteamanuensis Lemyre ved Norges Idrettshøyskole så trenger du indre motivasjon for å trene fast over lengre tid. Hvis ikke slutter du når målet er oppnådd.

http://www.gympartner.no/index.php?mact=News,cntnt01,print,0&cntnt01articleid=3&cntnt01showtemplate=false&cntnt01returnid=108

Jeg innrømmer gjerne at jeg tidligere har trent først og fremst for å gå ned i vekt. Jeg begynte å trene for 1,5 år siden, etter flere år som støttemedlem på ulike treningssentre. Jeg begynte da kun å trene for treningens sin del. Og for første gang så har jeg opprettholdt treningen og trent to-tre ganger ukentlig i 1,5 år. For mange så er ikke dette mye å skryte av men for meg er det stort. Trening har blitt en vane nå, en vane jeg har tenkt å fortsette med i mange år.

Jeg har installert et program på mobilen som heter Sports Tracker. Et fantastisk program. Du installerer på mobilen, og starter programmet når turen starter. Putter mobilen i lomma og når turen er ferdig kan du se ruta du har løpt/gått/sykla. Se gjennomsnittsfart, antall kalorier og skritt. Ønsker du dt kan du registrere deg på nettet, dele turene dine med andre. Du kan da sammenlingne treningsøktene dine med andre over hele verden. Prøv det- veldig artig og utrolig motiverende.

Her ser dere gårdagens løpetur:

Til alle dere som ergrer dere over venner på Facebook som skryter når de har vært på trening, så synes jeg at det er motiverende å lese om andre som løper, sykler, går i fjellet og forteller om det på FB etterpå.

 🙂 Lene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *